21 Treasure

Maak kaartstapels die samen tot 21 punten tellen.

Hoe leuk is het om met je hoofdrekenen skills je tegenstander te kunnen verslaan en daarmee geld te winnen. Zo wordt gamen voor geld een feit i.p.v. een mogelijkheid. Immers hoe moeilijk is het om tot 21 te tellen? Je zal namelijk punten moeten scoren binnen de tijdslimiet om je tegenstander te verslaan. Punten scoor je door een kaartstapel te maken die samen tot 21 punten tellen. Maar dan komt het lastige.... Je kan vooruit kijken naar de komende kaarten en dan is het erg snel kunnen hoofdrekenen toch wel handig. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om extra punten mee te scoren en juist die zal je in het begin snel vergeten. Al met al een game waarbij je vaardigheid aardig op de proef wordt gesteld. Gelukkig kan je onbeperkt gratis oefenen.

21 Treasure

Speluitleg 21 Treasure

Zoals gezegd is het doel om kaartstapels te maken die samen tot 21 punten tellen. Onderaan zie je de te plaatsen kaart open en de komende gesloten. De open kaart kan je verplaatsen naar 1 van de 4 rijen. De puntenwaarde van de kaarten:

  • Genummerde kaarten zijn hun nummerwaarde waard.
  • Plaatjes kaarten (boer, vrouw en heer) zijn 10 punten waard.
  • Azen zijn 1 of 11 punten waard.

De kaarten op spelen en je zal een level voltooien en als er genoeg tijd over is, zal er een nieuw level starten. Meer levels voltooien zal je dus erg veel punten opleveren. Kan jij de tijdsdruk aan en toch goed blijven rekenen? Het is namelijk zo dat als je met een kaartstapel de 21 punten overschrijdt, je een strafpunt krijgt. Met 3 strafpunten eindigt een level en begint er een nieuwe.

Vergeet het niet: met de bekijk knop (onderaan het oog logo), kan je de komende kaarten zien. Gebruik die optie om vooruit te kunnen denken. Hoofdrekenen wordt hierdoor moeilijker, maar je zal meer stapels van 21 punten kunnen maken. Er is ook een "ongedaan maken" knop om je laatste zet terug te draaien. Wel zo handig bij een foutje.

EazeGames

Alsof het al niet moeilijk genoeg vaardigheidsspelletje is, zijn er diverse manieren om extra punten te scoren:

  • Voltooi kaartstapels achter elkaar om streak-bonussen te scoren.
  • Rode koninginnen zijn Wildcards en kunnen worden gebruikt om elke stapel te voltooien.
  • Stapel vijf kaarten op elkaar om de "5-kaarten" bonus te scoren die de stapel zal voltooien, zelfs als deze minder dan 21 punten is.

Met name de laatstgenoemde extra punten win opties worden door beginnende spelers nogal eens vergeten. Doe hier je voordeel mee en prent ze goed in je hoofd. Met name als je voor echte geldprijzen wil gaan gamen!