Solitaire Skill Based

Het bekende kaartspel (Patience), maar dan op basis van je skills je tegenstander proberen te verslaan.

Het kaartspel Solitaire staat ook wel bekend als Patience en wordt meestal als game voor één persoon gezien. Het wordt "patience" betekent "geduld" en dat is ook wel nodig. De meeste spellen worden namelijk niet tot een goed einde gebracht. Dat zou wel het geval zijn als het lukt om alle vier de stapels van A t/m K te ordenen. Bij Solitaire Skill Based is dit ook wel van toepassing. Echter het skills element maakt het wel extra spannend. Je tegenstander(s) krijgen de kaarten op precies dezelfde manier aangeboden. Het spelverloop zou in theorie daarom helemaal gelijk kunnen zijn. Het is echter je eigen vaardigheid (inzicht, snelheid, e.d.) wat bepaalt of je zal winnen door meer punten te behalen dan je tegenstander(s).

Solitaire Skill Based

Speluitleg Solitaire Skill Based

Ondanks dat Solitaire een eenvoudig kaartspelletje is, kan het handig zijn om toch nog eens naar de beknopte speluitleg te kijken. Vervolgens is het een kwestie van in de gratis modus oefenen en nog eens te oefenen. Voor echt geldprijzen spelen kan altijd nog!

Bij Solitaire Skill Based neem je het op tegen één of meerdere tegenstanders. Dit betekent echter niet dat je rekening moet houden met je tegenstander(s) tijdens het spelen. Het doel is namelijk om binnen 5 minuten tijd zoveel mogelijk punten te scoren. En dat doe je door de kaarten van het kaartspel en het veld naar de 4 afzonderlijke eind stapels te ordenen en wel van Aas tot de Koning per kaartsoort. Na afloop van de 5 minuten wordt aan de hand van het aantal behaalde punten de winnaar bepaald.

Speelkaarten met hun gezicht-zijde naar boven (open kaarten) kan je verplaatsen. Om een kaart te verplaatsen moet het een rang lager zijn en de tegenovergestelde kleur hebben. Een ruiten 7 (rood) kan je bijvoorbeeld plaatsen op een schoppen 8 (zwart). Je kan ook stapels kaarten verplaatsen van de ene naar de andere kolom. Een voorwaarde is dat ze dezelfde ordening aanhouden (hoog naar laag in afwisselende kleuren). Heb je een lege kolom, dan kan je een nieuwe starten met een koning, of een stapel kaarten die begint met een koning.

Lukt het niet om een kaart of meerdere te verplaatsen, dan kan je vanaf de stapel rechtsboven nieuwe kaarten krijgen. In de afbeelding zie je dat er geen opties meer zijn en dan klik je op het EazeGames logo rechtsboven. De stapel kaarten wordt dan geschud, maar dat kost je wel -20 punten.

Het einddoel is de kaarten te ordenen in de vier vakjes die starten met de Aas en wel per soort en oplopend: A, 2, 3, 4 ... t/m de K.

EazeGames

Zoals gezegd is het "Skill Based" element van toepassing omdat er totaal geen sprake is van geluk. Je tegenstander(s) spelen precies hetzelfde potje Solitaire met de zelfde open en gesloten kaarten in dus ook precies dezelfde volgorde. Het is jouw inzicht wat zorgt voor al dan niet een winst.

Tips: bekijk even op de spelpagina van EazeGames het puntenaantal per weg gespeelde kaart. Het zijn de hogere kaarten die de meeste punten opleveren. Met deze kennis kan je je voordeel opdoen tijdens een wedstrijd of toernooi. Ook is het handig om je bewust te zijn van je speeltijd. 5 Minuten is langer dan je denkt. Neem dus je tijd, een veelgemaakte fot is namelijk het niet zien van een kaart verplaats mogelijkheid, waardoor er te snel een nieuwe van de stapel wordt "getrokken".