Sudoku

Is logisch inzicht je sterke punt? Dan kan je met Sudoku wellicht je tegenstander eenvoudig verslaan en geld winnen.

Er zijn mensen die gek zijn op Sudoku puzzels en regelmatig de nieuwste Sudoku boekjes kopen. Het zal voor deze groep spelers eenvoudig kunnen zijn om de onlineversie die EazeGames bied te leren spelen. Het wordt dan snel verleidelijk om met echt geld te gaan spelen met de verwachting om middels onderlinge wedstrijden of toernooien je tegenstander(s) te verslaan. Echter... tegenstanders zijn altijd echte mensen en je wordt altijd gekoppeld aan de geen met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Dat is voor onervaren spelers natuurlijk ook wel zo eerlijk. Je zal merken dat je brein snel te trainen is door gewoon te gaan spelen. Wel zo fijn dat je met fictief speelgeld kan oefenen.

Sudoku

Speluitleg Sudoku

Als je niet bekend bent met Sudoku, is het handig om je even te verdiepen in de speluitleg. Het is een eenvoudige puzzel game, mits je het doel weet: Vul een 9 x 9 rooster met getallen van 1 tot 9 op een manier dat elke rij, kolom en 3 x 3 blok precies één van elk getal bevat. Om een nummer in te vullen, tik je op het veld waar je het nummer wilt plaatsen, en vervolgens op het nummer onderaan het rooster.

Het gaat dus echt om logisch inzicht. Zie je een horizontale rij met slechts 2 lege vakjes, dan kan je aan de hand van cijfers die er wel staan zien welke 2 er geplaatst zouden kunnen worden. Zie je vervolgens in de verticale rij boven een leeg vakje één van de twee mogelijke cijfers al staan, dan zie je welke je kan plaatsen. Het cijfer wordt dan niet enkel op het vakje geplaatst die je aan hebt getikt, maar op alle vakjes waar die hoort. Zodoende kan je al wat makkelijker overgebleven nummers plaatsen. Je moet dus vooruit kunnen denken en in het genoemde voorbeeld slechts 2 stapjes vooruit. het kan ook voorkomen dat je meer stappen vooruit moet kunnen denken.

Een handig weetje: kom je er even niet uit, tik even op een cijfer in het raster. Je ziet dan gelijk alle gelijke cijfers in het raster oplichten. Het kan je helpen om sneller te zien in welke rij het cijfer nog ontbreekt.

Gewoon Sudoku is al leuk, maar met deze onlineversie kan je door snel te spelen power-ups verdienen. Vergeet deze niet te gebruiken. Het symbool geeft eigenlijk al aan waar die voor staat. De volgende vier kan je vrijspelen:

  • Vrije horizontale rij: Kies een rij om gratis te vullen.
  • Gratis verticale kolom: Kies een kolom om gratis te vullen.
  • Gratis vierkant: Kies een 3 x 3 vierkant om gratis te vullen.
  • Gratis vakje: Kies een vakje om gratis te vullen.

EazeGames

Je zal bonuspunten scoren voor elke voltooide rij, kolom en 3 x 3 blok. Pas wel op dat je geen fouten maakt, want die zorgen ervoor dat je score minder wordt.

Ben je er na het oefenen klaar voor om te puzzelen voor geldprijzen? Vergeet dan zeker niet gebruik te maken van de promotie voor nieuwe stortende spelers.