Block Puzzle

Het lijkt op Tetris, maar Block Puzzle is een totaal andere puzzel game.

Eén van de eerste online games was Tetris en daarbij ging het om vallende blokjes zodanig te roteren en plaatsen dat er gevulde rijen ontstaan. Block Puzzle heeft qua uiterlijk dan wel wat weg van Tetris, maar je zal er al snel achter komen dat het een totaal ander spel principe heeft. Het gegeven dat je het opneemt tegen echte mensen als tegenstander, maakt het extra leuk. Dit is het geval in de fun modus met fictief speelgeld, maar al helemaal als je gaat puzzelen voor echte geld prijzen. Gebruik je logisch inzicht en tactiek om je tegenstander te verslaan en vooruit kunnen denken zal ook zeker kunnen helpen.

Block Puzzle

Speluitleg Block Puzzle

Heb je een speluitleg nodig om Block Puzzle te kunnen spelen? Eigenlijk niet echt, want als je gratis gaat gamen wordt alles snel genoeg duidelijk. Toch is enige kennis van o.a. het puntensysteem wel handig en dan vooral als je voor echt geld gaat puzzelen. Hierbij is het gelijk handig om te weten dat je tegenstander precies dezelfde puzzel krijgt als je zelf. Hiermee doelen wij op dezelfde gevormde blokken in overeenkomstige volgorde.

Het speelscherm bestaat uit een raster van 10 x 10 en dat betekent ruimte voor 100 blokjes. Het spel start met een leeg raster en een snel overzicht van de te plaatsen blokjes. Je hebt daarna 235 seconden om zoveel mogelijk gevulde rijen in een enkele zet te maken. Je start met drie blokken in diverse vormen en afmetingen. Die zal je naar het raster moeten verslepen en wel op zo'n manier dat je rijen kan vullen. Je zal er al snel achter komen dat het echt puzzelen gaat worden, want opvolgende blokken zijn zeker niet altijd eenvoudig te plaatsen. Gelukkig kan je wel vooruit kijken naar komende blokken met het oog symbool knopje. Als je een goed geheugen hebt, kan je hier zeker je voordeel mee doen.

Maak je een enkele rij in één zet, dan ontvang je 500 punten en de blokken van die rij zullen verdwijnen. Maak je echter 4 rijen in een enkele zet, dan win je al 16.000 punten. Met 10 rijen in één zet heb je 2.560.000 punten te pakken. (Bekijk de volledige punten scoor lijst in het speelvenster).

EazeGames

Alsof het puzzelen op zich al niet moeilijk genoeg is, kan je ook nog te maken krijgen met Power-ups die je in je voordeel kan gebruiken. Power-ups komen in beeld als de meter onderaan het raster vol is en die vul je door snel te puzzelen en punten te scoren. De volgende kan je verwachten:

  • Dubbele punten: gebruik deze om alle punten die je wint te verdubbelen voor de komende 30 seconden.
  • Verwijder een blok: Hiermee kan je één geplaatst blok van het speelraster verwijderen. Je ontvangt +50 punten per vierkant v/h blok dat verwijderd is.
  • Roteer je blokken: Gebruik deze Power-up om de blokken te draaien alvorens je ze plaatst.

Vergeet bovenstaande alleen niet zelf te activeren. Ze komen onderaan als logo in beeld en er op klikken/tikken en ze worden actief. Al met al nog een reden om eerst gratis te oefenen voordat je gaat puzzelen voor echt geld.