Airport Bingo!

Bingo zoals je waarschijnlijk nog nooit gespeeld hebt, je reactiesnelheid en geheugen worden namelijk op de proef gesteld.

Bij het Bingo spel zal je wellicht al snel de link leggen naar de camping of buurthuis waar je Bingo kan spelen voor een kans op prijzen. Of wellicht denk je aan online multiplayer Bingo waarbij er sprake is van spelen met vele andere. Hoe dan ook, in deze voorbeelden is het een echt kansspel. Het is immers een kwestie van geluk of de nummers op jouw unieke kaart als eerste vallen. Bij EazeGames kan je Airport Bingo spelen en dan als vaardigheidsspel. Hoe uniek is dat? Je tegenstander verslaan met je snelle reactiesnelheid, geheugen en slim gebruik maken van Power-ups. In de basis lijkt het allemaal eenvoudig door getrokken getallen af te strepen, maar er komt toch echt meer bij kijken.

Airport Bingo

Speluitleg Airport Bingo

In de eerste plaats is het goed om te weten dat het bij Airport Bingo totaal niet om geluk gaat. Je tegenstander zal namelijk precies dezelfde Bingokaart krijgen als jij. Daarnaast zullen ook precies dezelfde getallen worden getrokken. In theorie is er dus sprake van altijd gelijkspel, als snelheid en inzicht geen rol zouden spelen.

Het doel: zoveel mogelijk punten scoren binnen de tijdslimiet van 232 seconden om je tegenstander te verslaan. Punten scoor je door zo snel als mogelijk cijfers weg te strepen op de Bingokaart en wel de overeenkomstige die boven als een trein voorbijkomen. Heb je op de kaart het getal 69 en die komt bovenaan als bal ook langs, klik of tik dan zo snel als mogelijk het getal op de kaart weg. Er zijn een paar handige kenmerken om snel overeenkomende getallen te herkennen. De Bingokaart bestaat uit 5 verticale rijen met elk een eigen kleur en letter v/h woord BINGO. De getrokken ballen beschikken over dezelfde kenmerken. Je kan dus erg snel zien in welke rij een getrokken getal kan staan.

Op het moment dat je aardig de basis door hebt, is het tijd voor wat extra verdieping in het spel om je voordeel mee te kunnen doen. Links bovenaan het speelveld zie je naast de aflopende timer een oog symbool staan. Daarmee kan je de komende drie getallen te zien krijgen. Met een goed geheugen is het mogelijk om hierdoor nog sneller overeenkomende getallen weg te strepen.

EazeGames

En dan zijn er ook nog Power-ups waarmee je extra punten kan behalen. Je ziet onderaan het speelscherm vanzelf een icoontje tevoorschijn komen en daarmee activeer je de bijbehorende. Gebruik deze slim en je zal vaker winnen. De volgende kan je verwachten en gebruiken:

  • Dubbele punten: gedurende 15 seconden worden alle punten verdubbeld.
  • Vrij afstempelen: kies een vrij nummer en ontvang ook gelijk +500 punten.
  • Vrij dubbel afstempelen: kies twee vrije nummers en ontvang per stuk +500 punten.
  • Vrije horizontale rij: kies een horizontale rij met nummers en ontvang +200 punten per afstempeling.
  • Vrije verticale rij: kies een verticale rij met nummers en ontvang +200 per afstempeling.
  • Dubbele snelheid: de snelheid voor de komende 15 secondes wordt verdubbeld.
  • Schatkist: kies een vrij nummer om de schatkist op te plaatsen en wanneer die vervolgens valt, krijg je +3000 punten.

Het moge duidelijk zijn dat deze geld win game complexer is dan je zou denken. Wat dat betreft is het prettig dat je eerst onbeperkt gratis kan oefenen voordat je voor echte geld prijzen het gaat opnemen tegen andere spelers.