Bowling Champion

Daag andere spelers uit met deze bowling game waarbij vaardigheid een grote rol speelt.

Als je wil gamen voor geld dan kies je natuurlijk voor een skill-based game waarin je vaardig bent. Ben je toevallig goed in bowlen, dan zou je een voordeel kunnen hebben t.o.v. je tegenstander(s). Echter Bowling Champion vraagt toch wat oefening alvorens je echt vaardig bent. Het is dan wel een makkelijk te leren spelletje, maar door de verschillende manieren van gooien en al dan niet effect meegeven aan de bal, maakt het best lastig (en daardoor leuk). De game wordt aangeboden door EazeGames en gelukkig kan je daar onbeperkt gratis oefenen. Ben je klaar om te gaan spelen voor echte geld prijzen, dan kan je kiezen uit onderlinge wedstrijden met een inzet van €1,20 voor een prijs van €2,00. Daarnaast zijn er regelmatig toernooien met een aantrekkelijke prijzenpot. Waarvoor je ook kiest, je krijgt altijd te maken met echte mensen als tegenstander(s) met een gelijkwaardig vaardigheidsniveau.

Bowling Champion

Speluitleg Bowling Champion

Het doel: in 10 beurten zoveel mogelijk kegels om stoten, maar kijk wel uit voor de tijdslimiet van 3 minuten. Met strikes win je de meeste punten. Je kan de bal met effect gooien voor het best mogelijke resultaat, maar kijk dan natuurlijk wel uit voor de goot.

Het gooien van de bowlingbal vraagt wel even wat oefening en het is daarnaast op een smartphone net even anders dan op een desktop.

Desktop

  • Lage worp: Druk de linkermuisknop in, sleep omhoog en laat los
  • Hoge worp: Druk de linkermuisknop in, sleep omlaag om de hoogte van de worp in te stellen, sleep vervolgens omhoog en laat los.
  • Effect: Stel de schuifbalk in om effect toe te passen in je worp.

Smartphone/tablet

  • Lage worp: Veeg je vinger omhoog en laat los
  • Hoge worp: Veeg je vinger omlaag om de hoogte van de worp in te stellen, en veeg hem vervolgens omhoog.
  • Effect: Stel de schuifbalk in om effect toe te passen in je worp.

Met wat oefening zal de basis van het bowling spelen snel door te krijgen zijn. Het kost meer tijd om erachter te komen welke manier van spelen voor jou het beste werkt, Ga je voor lage ballen met erg veel effect, of toch liever voor hoge ballen met nauwelijks of geen effect?

EazeGames

Punten scoor je natuurlijk door kegels om te gooien. Dit is echter wat et kort door de bocht. Wil je gamen voor geldprijzen, dan is wat kennis van het puntensysteem wel zo handig:

  • Strike: 10 punten + het aantal kegels dat je in de volgende gehele beurt omgooit.
  • Spare: 10 punten + het aantal kegels dat je in de eerste worp van de volgende beurt omgooit.
  • Per kegel: 1 punt
  • Bal in de goot: 0 punten

Ben je eerder klaar met de 10 beurten dan je tegenstander(s)? Je hebt dan mooi nog tijd voor een bonus ronde, maar deze bonus ronde telt niet voor extra punten.