Match 3

Fruitsymbolen in groepjes van minimaal 3 gelijke (horizontaal of verticaal) matchen, het lijkt eenvoudiger dan het is.

Fruity Match 3 is typisch een game die nauwelijks uitleg nodig heeft om te kunnen spelen. Gewoon je sorteer-skills gebruiken en je kan je tegenstander verslaan. Maar zo simpel zal het in de praktijk niet altijd zijn en dan vooral niet als je voor echte geldprijzen gaat spelen door het op te nemen tegen andere spelers. Het is namelijk een echte skill-based game waar je als maar beter ik kan worden door vaak te spelen. Inzicht, vooruitdenken en snelheid zijn de bepalende factors! Juist die benodigde skills maken het een leuk en spannend spelletje.

Match 3

Speluitleg Match 3

Alvorens wij een beknopte Match 3 speluitleg beschrijven, is het eerst goed om te weten hoe het werkt qua onderlinge wedstrijden en competities. Op het moment dat je de game start, wordt er een tegenstander gezocht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Je neemt het altijd op tegen echte mensen. Zowel jij als je tegenstander krijgen te maken met hetzelfde gevulde speelveld en ook de bovenliggende fruitsymbolen zijn qua soort en volgorde gelijk. Het is hierdoor altijd een eerlijk spel waarbij geluk nauwelijks tot niet een rol speelt. Het gaat om je game skills!

Het doel: maak groepjes van 3 of meer fruitsymbolen door ze van plek op te schuiven. Een groepje van 3 gelijke wordt horizontaal of verticaal gevormd. Je hebt 110 seconden om zoveel als mogelijk fruit te matchen. De gemaakte groepjes fruit zullen exploderen de hierdoor ontstane lege ruimtes worden opgevuld met de bovenstaande en nieuwe die van bovenaf naar beneden vallen. Het zo snel mogelijk matchen zal je extra punten opleveren. En als het je lukt om meer dan 3 of meer fruitjes te matchen in een enkele zet, dan worden er power-ups gegenereerd.

Onderaan het speelscherm zie je de koorts-meter. Maak snel groepjes van minimaal drie gelijke fruitsymbolen om de meter te vullen. Eenmaal vol en je zal de Frenzy activeren en dat staat voor dubbele punten. Het is dan ook weer prettig dat vallend fruit gelijk voor nieuwe matches kan zorgen en zo wordt je koorts-meter ook gevuld.

Met het oog symbool boven het speelveld kan je meer bovenliggende fruitsymbolen bekijken. Als logisch inzicht je sterke kant is, kan je daar je voordeel mee doen. Je weet immers welke symbolen er naar beneden zullen komen en je wil natuurlijk gaan voor groepjes van meer dan 3 gelijke.

EazeGames

Zoals gezegd kan je power-ups genereren als je meer fruit weet te matchen. De volgende kan je verwachten:

  • Blender: Match 4 fruit (horizontaal of verticaal) van dezelfde kleur om een blender te maken. Een blender matchen en je blend al het omliggende fruit.
  • Gestreept fruit: Match 5 fruitsymbolen (T of L vorm) om een gestreept fruitsymbool te maken. Als je deze vervolgens matcht, neemt die al het fruit in horizontale en verticale lijn mee.
  • Regenboog fruit: Match 5 fruit (horizontaal of verticaal) om een regenboog fruitsymbool te maken. Deze matchen en je neemt al het fruit van dezelfde kleur mee.

Al met al zal het flink oefenen worden om echt vaardig te worden in Fruity Match 3, maar gelukkig is het een game die niet snel zal vervelen.