9 Ball Pool

Pak je keu en put de 9 ballen op juiste volgorde en versla je tegenstander met trickshots.

Online poolen lijkt misschien erg eenvoudig, maar het is lastiger dan je denkt. Je hebt te maken met spelregels w.b.t. de volgorde van het ballen putten. De richting en de stootkracht van de keu moet je juist kunnen inschatten. En dan kan je ook nog extra punten scoren door trickshots te maken. Al met al een online vaardigheidsgame waarbij je flink moet oefenen. Zodra je vaardig genoeg bent, kan je het opnemen tegen echte mensen als tegenstander(s). Het is mogelijk om met verschillende inzetten onderlinge wedstrijden aan te gaan en regelmatig kan je deelnemen aan toernooien. Gamen voor geld met online poolen, hoe bijzonder en leuk is dat?

9 Ball pool

Speluitleg 9 Ball Pool

De online game 9 Ball Pool wordt aangeboden door EazeGames. Zij bieden een onbeperkt gratis speelmodus aan en dat is wel zo handig om vaardig te worden. De speelwijze is op zich wel eenvoudig, maar het vereist oefening om er goed in te worden. Het hanteren van de keu is gelukkig intuïtief te noemen. Je kan deze met je muis (desktop) of vinger (smartphone/tablet) van richting veranderen. Je ziet gelijk de richting v/d witte bal en welk effect die heeft op de zijkant of bal die je raakt. Natuurlijk kan je ook stootkracht bepalen: klik of tik, veeg en laat los om de kracht aan te passen.

Natuurlijk is een verdere speluitleg ook wel handig, want er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je moet in de eerste plaats altijd richten op de bal met het laagste nummer. Het voltooien van een spel kan worden gedaan door alle ballen op de pooltafel te potten (je ziet de geen die je moet potten duidelijk gemarkeerd). Echter je kan ook een spel voltooien door de 9-bal te potten met een geldig schot. Je hebt totaal 120 seconden de tijd.

Extra punten kan je verkrijgen door het maken van trickshots. Deze maak je door via de zijkant van de tafel te schieten. Je score kan je verdubbelen of verdrievoudigen.

Het puntensysteem:

  • De bal met het laagste nummer raken met de speelbal: +100 punten.
  • Een bal potten met een geldig schot: + 1.000 punten.
  • De witte speelbal potten: -100 punten.
  • Raak de zijkant van de tafel één keer voordat je de bal met het laagste nummer op tafel raakt: x2 punten.
  • Raak de zijkant van de tafel twee keer voordat je de bal met het laagste nummer op tafel raakt: x3 punten.
  • Voltooi een spel: +2000 punten.
  • Voltooi een spel zonder fouten te maken: + 10.000 punten.
  • Voltooi een spel zonder fouten te maken en elke bal met een trickshot te potten: + 20.000 punten.

EazeGames

Als je goed kijkt naar het puntensysteem, dan zie je wellicht dat je te maken hebt met best lastige keuzes. Ga je voor zoveel mogelijk punten door trickshots te maken? Houd je het liever eenvoudig om proberen het spel te voltooien zonder fouten? De speelervaring zal het leren wat voor jou het beste werkt.

Op het moment dat je gaat gamen voor geldprijzen, wordt je tegenstander gebaseerd op je vaardigheidsniveau. Er zijn enorm veel spelers uit verschillende Europese landen, dus een gelijkwaardige tegenstander vinden is niet zo moeilijk. Op deze manier zijn onderlinge wedstrijden en toernooien altijd eerlijk!